Seksualiteit uitgelegd door Tania Mulder, sekscoach.

“Seks wordt honderd keer beter als er meer begrip komt voor het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke seksuele opwinding”.

Dit schreef een blije jongedame in een email na een traject van drie maanden in mijn coachingspraktijk. Vol lof en liefde was ze over het geleerde en de resultaten. Haar ervaring en uitgebreide evaluatie deel ik graag met jou. In de hoop dat je hierin iets herkent en jouw zoektocht naar een intens en liefdevol seksleven daarmee kan beginnen.

Dit is de kern van haar persoonlijke verhaal over een ontdekkingsreis naar seks op een intense, liefdevolle manier.

Ik begin met de laatste alinea van 3-A4tjes tekst.

“Waarom hebben we ons in hemelsnaam, in de 21ste eeuw nooit bedacht, dat vrouwen en hun seksuele opwinding anders werkt dan bij mannen? Waarom blijven we het als een probleem benaderen, in plaats van een collectief verschil in sekse?”

Uit je hoofd of in je hoofd?

Hiermee raakt ze de kern van mijn jarenlange betoog en vooral mijn trainingen.

Er is een groot verschil tussen de mannelijke – ik raak wel opgewonden van een plaatje in mijn hoofd – en de vrouwelijke manier van seksuele beleving. Alleen leren we dat nergens!

Als we klein zijn is onze nieuwsgierigheid groot. Meestal krijgen we wel seksuele voorlichting over de bloemetjes en de bijtjes van onze ouders. Maar hoe ga je nou met vrijen aan de slag? Wat is fijn en wat mag je voelen? Hoe kan je een nieuwe liefde verwennen en zelf daarbij ook bevredigd worden? Hoe raak je nou eigenlijk opgewonden? Doe je dat vanuit je gedachten (in je hoofd) die je dan als seksorgaan gebruikt? Of kan dat vanuit wat je voelt en beleeft?

Seks met gevoel of toch plat?

We kijken als jong volwassene naar films op TV en bij Netflix, op You Tube en later zelfs op platforms als Only Fans. Daarnaast is Instagram ook een veel gebruikt medium. Maar dit zijn wel de stereotype beelden die alleen porno-achtige plaatjes tonen en verhalen vol snelle platte seks vertellen. Strakke, gespierde lijven en vrouwen die in twee minuten zeiknat worden en gillend en kreunend klaarkomen. Zo moet het dus leren we hiervan. Of toch niet?

 Je ego die op de rem trapt

Maar wat als vrijen vaker een negatieve ervaring oplevert? Het kan bijvoorbeeld te snel gaan. Of je bent nog helemaal niet opgewonden. Je gaat over je grenzen heen. Je zit erg in je hoofd en voelt daardoor niets. Je bent krampachtig gefocust op wat hij van je vindt en hoe jij erbij ligt. En last but not least….”Doe je het wel goed?, vraag je je alsmaar af! Want afkeuring van hem… nee dat wil je echt niet!

Gebeurt dat allemaal tijdens je eerste seksueel actieve periode en herhaalt zich dit vaker, dan blijft er dikwijls een bittere nasmaak hangen aan seks.

En dan zijn we weer in ons hoofd

Ongewild en onbewust nemen we dit mee in onze volgende ervaringen. Er ontstaat langzaam maar zeker een afweermechanisme dat “overleven” heet en we sluiten ons lichaam en ons gevoel af voor de echte intimiteit en het echte genieten. Vooral vrouwen hebben hier vaak last van. Menige enquête over seks en beleving laat dit ook zien. Ruim 30% is niet gelukkig en ontevreden met de seksualiteit in de relatie. Voor korte of langere tijd.

Mannen hebben daar echter veel minder last van. Zij zijn vaak alleen maar met seks bezig tijdens de seks. Zij gaan veel directer op hun doel af. Van wat fantasierijke plaatjes raken zij al opgewonden. En zij hebben vaker geen negatieve ervaringen. Dus ook geen afweermechanisme dat “aan staat”. Het begrip voor een vriendin die wel seks wil, maar het gewoon domweg niet lekker kan vinden is dan niet erg groot. En ook dat is begrijpelijk. Maar… kan het dan ook anders?

 

Ja! Gelukkig wel. Door het verschil in seksuele opwinding tussen mannen en vrouwen te benoemen en te begrijpen. Wat voor de een werkt, gaat nog niet op voor de ander. En dan is het een zoektocht naar HOE DAN WEL?

Daar heb ik ook jaren over gedaan. Van alles geprobeerd. En uiteindelijk bleek dat de kern zit in; “Uit het hoofd gaan en in je gevoel komen”.

Kom uit het hoofd en in je gevoel

Dat klinkt heel logisch en heel simpel ook. Maar helaas is dat niet altijd het geval. Natuurlijk kan je al intensere seks hebben als je een aantal praktische stappen toepast. Maar dat lukt alleen als je werkelijk die barrière, om te kunnen genieten van seks, hebt verbroken. Soms lukt dat wel samen. Maar de stellen die dat niet kunnen komen dan bij mij in training. Voor één sessie als de issues (nog) niet te groot zijn, maar vaker een traject van drie of vier maanden. En daarna lukt het wel. Intens genieten van mindblowing seks. Uit je hoofd gaan en in je gevoel vrijen is de sleutel voor veel stellen. Zo vaak als jij zin hebt. En op een manier die bij jou past. Met veel gevoel. Zonder afweermechanisme dat aan staat. En een hele andere beleving dan je ooit hiervoor hebt gehad.

Het is mijn missie om meer mensen van seks te laten genieten op een intense en liefdevolle manier. Met een echte connectie met hun partner.

 

Lukt het niet zelf jullie seksleven te verbeteren? Laat mij jullie dan coachen. Ik kan als geen ander de vinger op de zere plek leggen.

Bekijk mijn aanpak

 

Wil jij een intens en bevredigend seksleven?

*Ik ga vertrouwelijk om met je gegevens en worden nooit verstrek aan derde. Je gegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van de maandelijkse nieuwsbrief. Je kun je ten alle tijden uitschrijven.