Seksuele problemen bij vrouwen

Seksuele problemen bedreigen je relatie

Laatst kreeg ik een hartverscheurende mail van een vrouw. De tranen liepen over haar wangen tijdens het lezen van mijn website en het luisteren naar mijn podcast. Maar helaas kwam de boodschap voor haar te laat. Haar man ging scheiden en ze begreep nooit echt wat er aan de hand was. Nu begint het langzaam tot haar door te dringen: één van de hoofdoorzaken waarom mannen weggaan is een gebrek aan intimiteit en seks.

Ik denk dat veel mensen zich vergissen in hoe belangrijk dit thema is als er onvrede heerst. Zijn jullie daar allebei echt oprecht oké mee? Ik dacht zelf ook altijd dat mijn man er oké mee was als ik geen zin had. Maar hij zei wel eens iets, en legde zich er verder bij neer. Hij is geen type voor ruzies of confrontaties, dus schoof hij het voor zichzelf aan de kant. Maar vanbinnen vrat het aan hem. Alleen zag ik dat niet, en ik denk dat dit in veel relaties speelt.

Overtuigingen en taboes rondom seks
 

We moeten eerlijk zijn: je leert niet op school of van je ouders hoe je een goed seksleven onderhoudt. Je doet maar wat, gebaseerd op wat de maatschappij en porno je laten zien. Er heersen zoveel overtuigingen en taboes rondom seks.

Neem bijvoorbeeld het idee dat vrouwen vaginaal klaar zouden moeten komen. Slechts 30% van de vrouwen kan dit, via stimulatie van de G-spot. Maar zoveel vrouwen twijfelen aan zichzelf en denken dat er iets mis met ze is als ze dit niet kunnen. Weer zo’n overtuiging die de maatschappij in stand houdt door een gebrek aan kennis.

De pijn van afwijzing en onbegrip
 

Voor mij is dit een bevestiging van mijn missie: we moeten hier meer over weten en praten. Mannen die lijden onder de constante afwijzing, die hunkeren naar genegenheid, contact en verbinding. Vrouwen die eigenlijk precies hetzelfde willen. Maar mannen zoeken dit vaak via seks, terwijl ze het zelf ook niet echt kunnen vinden omdat ze teveel in hun hoofd zitten tijdens de daad.

Als je zozeer verlangt naar iets wat een menselijke basisbehoefte is – niet eens zozeer de seks zelf, maar de liefde voelen – en dit niet krijgt, dan vreet dat je vanbinnen op. Zeker als er ook nog eens afwijzing van je partner bovenop komt omdat zij geen zin heeft. Vrouwen weten vaak niet dat er nog een andere, diepere manier van vrijen is, voorbij de “platte” seks.

Orgasme is niet het doel
 

In onze maatschappij lijkt seks alleen te draaien om klaarkomen. Daar zit zoveel druk en ellende omheen. Ik kon zelf wel klaarkomen, dus de twijfel was nog groter: waarom wil ik dan niet? Maar een orgasme is niet het eindige doel van intimiteit.

Ik ben een groot voorstander van meer kennis, zodat mannen en vrouwen beter begrijpen waarom er ellende kan heersen tussen de lakens. Om mensen bewust te maken, zoals deze vrouw die er nu pas achterkwam wat er speelde, maar eigenlijk te laat. Zoveel stellen zijn te laat, met alle pijnlijke gevolgen van dien voor henzelf en hun kinderen.

Seks als energieuitwisseling
 

Wat veel mensen niet beseffen, is dat seks draait om energie-uitwisseling. Alles is energie, dat is wetenschappelijk bewezen. Als je veel negativiteit en blokkades met je meedraagt, straal je die ook uit en creëer je een negatieve feedbackloop in je leven. Constant irritaties rondom seks, jezelf naar beneden praten – het trekt een zware wissel op alle aspecten van je leven.

Door mijn eigen pad te bewandelen en te ontdekken wat ik miste, kan ik stellen nu helpen – of ze nu in een lange relatie zitten en geen zin meer hebben, of juist een korte relatie hebben. De verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke opwinding zijn groot en cruciaal om te begrijpen. Daarnaast is het belangrijk om aan jezelf te werken, te begrijpen hoe overlevingsmechanismen en het ego werken, en hoe je hier mee om kunt gaan.

Een oproep tot bewustwording en actie
 

Als ik kijk naar mijn eigen leven nu, zonder ellende rondom seks, met een positieve mindset en een intens gelukkige relatie, dan weet ik hoe waardevol deze kennis is. Tuurlijk zijn er nog steeds uitdagingen, maar alles is te overkomen als je bewust bent. Het gebrek aan bewustzijn in onze maatschappij over wat seksuele onvrede met ons doet, is schrijnend.

Deze mail van een vrouw staat helaas niet op zichzelf. Ik krijg ze vaker, van vrouwen die te laat zijn, wiens man het heeft uitgemaakt omdat de seks niet goed was – terwijl zij dachten dat alles prima was. Zo jammer en onnodig!

Daarom blijf ik me hiervoor inzetten, om mijn kennis te delen, zodat we met z’n allen – therapeuten, seksuologen, psychologen – seks en intimiteit in een ander daglicht gaan zien. Deze ellende hoeft niet te bestaan.

Herken je jezelf hierin als man of vrouw? Ik nodig je uit om de eerste stap te zetten en mijn te volgen. Hierin leer je over de valkuilen van teveel in je hoofd zitten tijdens seks, de verschillen tussen mannen en vrouwen, en hoe je in verbinding komt met jezelf en je partner. Met praktische oefeningen die je meteen kunt toepassen.

Wacht niet tot het te laat is. Doe je niets, dan verandert er ook niets. Kies vandaag voor verandering en een gelukkig, vervullend seksleven. Je relatie zal je dankbaar zijn.

 

Liefs,

Tania Mulder

Podcast

Tania Mulder | TEDx Amstelveen 2020

Het geheim van ultieme seks; Als je denkt, kan je niet voelen!

Wil jij een intens en bevredigend seksleven?

*Ik ga vertrouwelijk om met je gegevens en worden nooit verstrek aan derde. Je gegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van de maandelijkse nieuwsbrief. Je kun je ten alle tijden uitschrijven.