Geen zin meer in seks – oorzaken bij vrouwen

Oorzaak “Geen zin in seks” 

Herken je dat? In het begin van je relatie vreeën jullie de sterren van de hemel, maar nu loop je tegen een bekend probleem aan: je krijgt minder zin in seks. En dat is niet de eerste keer. In eerdere relaties was het precies zo. Welke oorzaak – of oorzaken – zorgen ervoor dat je als vrouw minder of zelfs geen zin meer in seks hebt?

Laten we vooropstellen: Het is niet dat je hem of haar niet meer leuk vindt. Dat de chemie, de ’sparkle’ tussen jullie, verdwenen is. Het is ook niet zo dat je partner een slechte minnaar is. Dat hij tijdens de seks alleen maar aan zichzelf denkt en zich niet bezighoudt met jouw genot. Maar om nou te zeggen dat je echt van jullie vrijpartijen geniet? Nee. En dat heeft niet zozeer te maken met je partner, maar met jou. Nog specifieker: met jouw beleving van seks. Want ergens ben je jezelf op seksueel gebied de afgelopen jaren kwijtgeraakt.

Waarom je als vrouw geen zin meer in seks hebt

Dat je een keer minder zin in seks hebt, kan natuurlijk meerdere oorzaken hebben. Misschien ben je moe, voel je je gestresst of schommelt je libido vanwege je menstruatiecyclus. Maar als je hier elke keer opnieuw in je relatie tegenaan loopt, is er waarschijnlijk meer aan de hand. Want zeg eens eerlijk, past de manier waarop jullie vrijen wel bij jou? Wellicht heb je er nooit zo bij stilgestaan, maar in onze maatschappij staat de mannelijke benadering van seks centraal. Dat wil zeggen: jullie vrijen uit liefde, maar werken toe naar het Grote Doel: klaarkomen. Daar zijn alle seksuele handelingen op gericht. Hebben jullie allebei jullie hoogtepunt bereikt? Dan is het ‘klaar.’ Maar is jouw behoefte dan ook bevredigd?

Hoe je als vrouw de zin in seks weer terugkrijgt

Dat is nog maar de vraag. De meeste vrouwen hebben namelijk behoefte aan een andere manier van seks. Is die er dan? Jazeker! Eentje waarbij je niet zozeer toewerkt naar een hoogtepunt, maar waarbij het vooral draait om de liefde. De verbinding, de passie tussen jullie. Het draait om het écht voelen, in plaats van in je hoofd te zitten. Want zodra je tijdens de seks ‘in je hoofd’ zit, kun je niet meer voelen. En geniet je er dus ook minder – of misschien wel niet – van.

Ik gun het om je die andere manier van seks te leren kennen. Om die boost aan je seksleven te geven en volop van elkaar te genieten. Om je fijn te voelen in je lichaam en je helemaal over te geven aan het moment. Zodat de passie niet alleen van jullie seksleven afspat, maar je ook gelukkiger in het leven staat. Ik beloof je dat het een lifechanging avontuur wordt. Are you ready?

 

Podcast

Tania Mulder | TEDx Amstelveen 2020

Het geheim van ultieme seks; Als je denkt, kan je niet voelen!

Wil jij een intens en bevredigend seksleven?

*Ik ga vertrouwelijk om met je gegevens en worden nooit verstrek aan derde. Je gegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van de maandelijkse nieuwsbrief. Je kun je ten alle tijden uitschrijven.