fbpx

Skip links

Werkwijze

RISL-methode

Keer op keer kwam ik erachter dat een goed seksleven niet opgelost kan worden met tips en tools voor betere seks alleen. Het is een totaalplaatje van meerdere aspecten, onder andere zelfverzekerdheid, goed in je vel zitten, de relatie zelf en op een bepaalde manier in het leven staan. Uiteindelijk heb ik vanuit een combinatie van mijn eigen ervaring op dit gebied, het jarenlange coachen en verschillende opleidingen, een methode ontwikkeld die altijd blijkt te werken, de RISL-methode.

Waar staat mijn methode voor?

R -> Relatie
Je wilt niet weten hoe makkelijk een ogenschijnlijk klein probleem kan doorspelen in jullie seksualiteit en intimiteit. Denk aan irritaties, je niet gezien of gewaardeerd voelen, onzekerheden, niet goed communiceren. En zo kunnen er nog veel meer issues zijn. De oorzaak is vaak een complete verrassing. Vaak had een stel niet eens door dat het speelde, maar dat is precies waar ik voor ben. Ik haal het er namelijk gelijk uit.

 

I -> Intimiteit
En dan heb ik het niet persé over intimiteit in bed, maar juist in het dagelijks leven. Is er daar wel echt aandacht voor elkaar? Zoenen jullie nog? Raken jullie elkaar nog plagerig aan, is er een element van speelsheid? Nemen jullie de tijd voor elkaar, echt als man en vrouw, en voelen jullie dat ook echt? Mijn ervaring is dat dit er heel vaak bij inschiet. Met als gevolg dat een stel daardoor meer als broer en zus leeft. Ook merk ik dat lang niet iedereen het goede voorbeeld heeft gehad. Daardoor kun je dus ook niet weten hoe het werkt, een gezonde relatie.

 

S -> Seksualiteit
Hoe is de seks in jullie relatie? Is het puur gericht op het orgasme? Kijken jullie elkaar wel aan, voelen jullie wel echt? Geloof me als ik zeg dat heel veel stellen platte, op orgasme gerichte seks hebben. Ik noem dit de basisschool van seks en vrijen. Vaak missen stellen dan wel iets, maar kunnen het niet benoemen, omdat ze het niet kennen. Ze missen de verbinding met de ander, het voelen, de connectie, het spel en wat er nog allemaal meer mogelijk is.
Hier speelt de mind een belangrijke rol. Leren te verbinden, vrijen in het hier en nu, en niet alleen gericht op het orgasme. Dit kan ik jullie leren, en daarvoor heb ik verschillende manieren. Denk aan onderdelen van Tantra, maar dan op de westerse manier toegepast (slow-seks). Of het prikkelen van de zintuigen (het leren voelen). Een andere manier kan zijn dat jullie gaan spelen met een tikkeltje dominantie, wat ervoor kan zorgen dat het intiem zijn stukken spannender en leuker wordt. Hierdoor gaat er een spel van reactie op reactie, en echte verbinding, ontstaan.
Wat veel mensen fijn vinden om te weten: jullie hoeven niet uit de kleren om dit te kunnen leren. Hiervoor heb ik online lesmateriaal, zodat jullie dat in privé-sfeer kunnen oefenen.

 

L -> Life coaching
We hebben het hier over jullie persoonlijke ontwikkeling. Wat speelt er diep van binnen, op een persoonlijk niveau? Bij jullie allebei kijken we of er misschien blokkades zijn, nog van vroeger, door de opvoeding of ervaringen die je hebt gehad? Ben je wel gelukkig, houd je van jezelf, hoe kijk je naar jezelf? Voel je je sexy, aantrekkelijk vrouwelijk of mannelijk? Er zijn nog veel meer aspecten waar we naar kunnen kijken; die komen vanzelf naar boven. Mijn ervaring heeft me geleerd dat dit een enorme rol kan spelen in jullie seksleven.

Mindfulness

Een ander zeer belangrijk aspect van mijn werk is het kijken naar de MIND. De meesten van ons zitten te veel in hun hoofd tijdens het intiem zijn. Mannen denken vaak al vooruit, met bepaalde beelden in hun hoofd die voor zorgen dat ze opgewonden blijven. Ze hebben vaak gedachten als: “Wat zou ze nu willen?” en “Doe ik het wel goed zo?”. Vrouwen denken vaak aan alle mogelijke dagelijkse dingen, zitten met onzekerheden, en zijn ook niet in het hier en nu. Leren loslaten en je leren over te geven is dan ook een heel belangrijk onderdeel van mijn methode.

Wat is het verschil tussen mij
en een seksuoloog of relatietherapeut?

Als eerste heb ik de gave om de vinger op de zere plek te leggen, waardoor we snel stappen kunnen zetten en ik niet maanden met jullie in gesprek hoef te gaan.

Daarnaast focus ik me met mijn methode op alle onderdelen die de oorzaak van jullie probleem kunnen zijn, we kijken naar het grote plaatje. Bij een seksuoloog krijg je geen life-coaching of relatietherapie en bij relatietherapie leer je niet wat je bij een seksuoloog leert. Ik kijk naar alle aspecten. Mijn ervaring heeft me namelijk geleerd dat het probleem vaak ergens anders ligt dan je in eerste instantie verwacht. Door dit totaalpakket is de slagingskans 90%. Je hoeft bovendien niet jaren door te gaan, van therapeut naar therapeut. Mijn methode is kort en krachtig, maar lang genoeg om te kunnen veranderen.

Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige. Ik heb naast verschillende opleidingen en trainingen op het gebied van seksualiteit en coaching mijn grootste inzichten uit mijn eigen ervaringen gehaald. Vanuit een enorme ‘down’ hebben mijn man en ik onze passie en intimiteit weer teruggevonden. Omdat we de juiste tools niet beschikbaar hadden, hebben we daar jaren over gedaan. Die tools ken ik nu, en stel ik jullie ter beschikking.

En wat goed is om te weten: bij mij is alles bespreekbaar, ik geloof niet in taboes. Ik zorg ervoor dat je je veilig voelt, zodat je eerlijk en open naar jezelf en je partner kunt kijken en aan het probleem kunt werken.

Heb je nog vragen? Of wil je mij inhuren als coach? Neem hieronder contact met me op voor een kosteloos adviesgesprek. Dan kijken we samen of de mijn methode iets voor jou/jullie is!

Bekend van:

Maak direct een vrijblijvende afspraak

Iedereen is anders, elk koppel is anders. Misschien herkennen jullie je in bovenstaande voorbeelden, of hebben jullie hele andere issues. Ook als je jullie probleem nog niet precies weet, kan ik er doorgaans met mijn jarenlange ervaring middels enkele vragen achter komen wat er nodig is. Ik heb een nuchtere aanpak en mijn lessen zijn praktisch, niet zweverig. Ik heb met mijn methode meer dan 100 stellen geholpen hun liefdesleven volledig te veranderen. Veel stellen zijn jullie voorgegaan en geloof me: het komt goed. Ik bied verschillende trajecten aan, precies toegespitst op jullie situatie. Wat bij jullie past, daar kunnen we achter komen in een gratis adviesgesprek, waarbij je sowieso al nuttige tips zult krijgen.

Stuur een bericht

Je ontvangt dezelfde dag nog een reactie om een afspraak in te plannen. Ik respecteer je privacy. Alle gegevens worden uiterst discreet behandeld.

Plan direct een gesprek

in mijn online agenda

Nieuwsbrief

Abonneer je nu op mijn nieuwsbrief