Vrouwelijk seksueel genot – Geniet jij optimaal van de vrijpartij?

Vrouwelijk seksueel genot 

Is het alles een beetje “mwa” en zou je het ook prima vinden als deze ronde overgeslagen wordt? Dan wil ik je uitnodigen om dit bericht te lezen.

Lange relatie en steeds minder zin in seks

Ik zit momenteel in een relatie van 28 jaar met mijn man en ik weet nog dat in het begin van onze relatie, we echt geweldige seks hadden. We waren wild en probeerden nieuwe dingen uit, hij had zeker niks te klagen. Ik had er als vrouw ook geen moeite mee om opgewonden te raken; alles was nieuw, spannend en we waren verliefd. Maar na verloop van tijd begon ik steeds minder zin in seks te krijgen. Ik kan me niet meer zo goed herinneren hoe het aanvankelijk was, maar de eerste herinneringen die ik heb zijn dat het gebrek aan zin een probleem begon te worden.

We kregen steeds vaker ruzie over seks en ik voelde me schuldig. Ik kon niet begrijpen waarom ik geen zin had en vond het ook rot voor mijn man. Ik kreeg zelfs gedachten als: “Oh nee, het is bijna weekend, dan wil hij vast weer seks hebben.” En dit speelde al door mijn hoofd doordeweeks. Er was zo’n weerstand in mij waarvan ik de oorzaak niet kon achterhalen. Ik hield toch van mijn man? Ik vond hem nog steeds mooi en aantrekkelijk. Waarom wilde ik dan geen seks?

Negative gedachten over seks

Dit hield mij flink bezig en ik betrapte mezelf er vaak op dat ik negatief dacht over seks. Ik begon steeds meer afstand te nemen en bepaalde dingen te vermijden, uit angst dat hij meer wilde en ik weer “nee” zou moeten zeggen. Ik vroeg me regelmatig af waarom. Waarom wilde ik niet? Waarom bestaat het thema seks überhaupt? Kan het niet gewoon verdwijnen? Ik begon echt een hekel aan seks te krijgen, omdat het zoveel slechte gevoelens, ongemak, frustratie en ruzie met zich meebracht. Het legde behoorlijk wat druk op onze relatie.

Op dat moment was ik me nog niet bewust van het feit dat er misschien ook een andere manier van seks is en dat dit de reden kon zijn waarom ik geen zin had. Ik dacht gewoon, zoals veel mensen denken, dat seks draait om het bereiken van een orgasme – en daar had ik absoluut geen problemen mee, het was zelfs lekker. En dit was ook de reden waarom ik altijd boos werd op mezelf; omdat IK degene was die geen zin had in seks.

Seks in verbinding of plate seks

Maar ik had nooit bedacht dat er misschien nog een andere manier van seks was. Een manier die veel leuker zou kunnen zijn en waardoor mijn zin terug zou komen. Er zijn mensen die denken dat er maar één manier is om seks te hebben: door naar een orgasme toe te werken of door middel van tantra. Maar tantra vond ik vaak zweverig met energiebanen en zonnedansjes. Het is een manier die mij niet echt aantrekt en al helemaal niet mijn man. Dus hoe kon ik weten dat er nog een andere manier was waarop we seks konden hebben?

In de loop der jaren kwam ik hierachter en deze ontdekkingsreis wil ik graag met jou delen. Ik zat nog steeds in een relatiecrisis en had zelfs al een waarschuwing van mijn man gekregen. Hij zei: “Schat, ik hou heel veel van jou, maar ik weet niet of ik zo oud wil worden.” Hij vertelde me dat hij moe werd van de constante afwijzingen en dat het pijn deed om onzekerheid over mij te voelen; twijfels over of ik hem nog aantrekkelijk vond, of hij goed genoeg in bed was, wat hij verkeerd deed.

Steeds minder zin in seks en steeds meer frustratie

Ik wist geen oplossing en de tijd verstreek terwijl we vast bleven zitten in deze crisis. Tot op een dag een kennis van mij vroeg of ik haar proefkonijn wilde zijn voor haar massage-opleiding. Natuurlijk zei ik ja. Voordat ik ging liggen, zei ik tegen haar: “Mijn hoofd gaat altijd alle kanten op, dus het is erg moeilijk voor mij om te ontspannen.” Ze antwoordde: “Tanja, als jij denkt, kan je niet voelen.” Deze zin heeft mijn hele leven veranderd.

Ik begon te kijken naar wat er gebeurde tijdens de seks. Ik merkte dat ik alleen maar aan het denken was; gedachten zoals “Ik ben nog niet klaar, kan je iets rustiger aan doen?” of “Kan je iets dominanter zijn?”. Ik merkte dus op dat ik alleen maar in mijn hoofd zat tijdens de seks. En toen herinnerde ik me dat mijn man ooit tegen me zei: “Schat, vanavond geef ik je een erotische massage en neem ik echt de tijd voor jou.” In mijn beleving was hij heel snel tussen mijn benen bezig en maakte ik de opmerking: “Moet dat nou zo snel? Ik dacht dat je de tijd voor mij wilde nemen.” Hij zei: “Ik ben al een half uur met jou bezig.” Ik zei: “Nou echt niet!” Maar het klopte, hij was al een half uur met mij bezig geweest, hij probeerde al een half uur lang mijn opwinding te vinden. Maar ik voelde het niet omdat ik alleen maar in mijn hoofd zat.

In het hoofd tijdens de seks

Ik had ontdekt waarom ik niet kon genieten. Ik zat teveel in mijn hoofd. Maar ik kwam er ook achter dat mijn man ook teveel in zijn hoofd zat. Door gesprekken met hem kwamen we erachter dat hij net zo goed in zijn hoofd zat; vol twijfelgedachten zoals: “Vindt ze het nu lekker? Doe ik het wel goed? Wat moet ik als volgende stap doen? Wat wil ze eigenlijk?” En ondertussen was hij aan het vooruitdenken naar wat er straks zou komen – opwindende scenario’s die hem prikkelden.

Dankzij mijn ervaring als docente erotische massage kon ik dit op deze manier bekijken en deze conclusies trekken. We zaten allebei in ons hoofd. Ondertussen weet ik dat er twee manieren zijn om opgewonden te raken. De eerste gaat via het hoofd: opwindende gedachten, fantasieën, vooruitdenken aan seks – dus de opwinding komt voort uit het hoofd. De andere manier is door te voelen en te beleven wat er op dit moment ontstaat en gebeurt.

Het was mij nu duidelijk dat ik niet goed was in het gebruiken van mijn hoofd als seksorgaan. Ik kon het gewoon niet. Dus ben ik gaan focussen op voelen en beleven – maar dat kan alleen als je in het moment bent, uit je hoofd stapt en niet meer denkt. Maar ook mijn partner moest uit zijn hoofd komen.

Dit bracht een nieuwe uitdaging met zich mee: we moesten allebei leren om uit ons hoofd te stappen. Ik moest leren om te voelen, om in mijn lijf te zijn, bewustwording krijgen over mijn gedachten en leren om echt te voelen. Voor mij was dit een behoorlijke uitdaging omdat ik door mijn jeugd muren had opgebouwd waardoor ik niet meer kon voelen; mijn overlevingsmechanisme stond altijd aan.

Uit het hoofd in je lijf, voelen tijdens de seks

Dus het was een flinke training voor mezelf om bewust te worden van wat mijn hoofd deed. Ik heb zelfs een tool ontwikkeld om beter in contact te komen met mijn gevoelens, omdat de ademhalingstechnieken die je bij tantra leert niet werkten voor mij; ik bleef nog steeds in mijn hoofd zitten bij het proberen om op een bepaalde manier te ademen. Maar gelukkig vond ik een andere manier om in mijn lijf te komen en uit mijn hoofd. Het begon allemaal met bewustwording, want als je je niet bewust bent van je gedachten, kun je er ook niets aan veranderen.

Ook mijn man zat in zijn hoofd

Ook mijn man moest zich bewust worden van het feit dat hij teveel in zijn hoofd zat – iets wat voor mannen heel normaal is. Ze raken opgewonden door fantasieën en denken dat het normaal is om binnen 5 seconden opgewonden te raken door naar een stilstaand plaatje van een scenario te kijken. Dit was zo normaal voor mijn man, maar hij realiseerde zich niet dat er nog een andere manier was waarop hij meer bevrediging kon halen; een die veel dieper gaat dan de platte manier die hij kende.

Uiteindelijk heeft het ons ongeveer twee jaar gekost om de weg te vinden naar het voelen en beleven, om samen verbinding en connectie te ervaren tijdens de vrijpartij. Dit heeft mijn seksleven en onze relatie gered. Door de vele stellen die ik heb ontmoet tijdens mijn werk als docente erotische massage en de duizenden vrouwen met wie ik heb gesproken tijdens vrijgezellenfeesten en vriendinnenavonden, kwam ik erachter dat veel stellen in dezelfde situatie zitten als wij.

Vrouwelijk seksueel genoet, wat weten wij nu eigenlijk

Veel vrouwen genieten niet optimaal van seks omdat ze simpelweg niet beter weten; ze denken dat dit normaal is. Net zoals ik dacht dat er maar één manier was om seks te hebben. Dus nu is mijn levensmissie om mensen bewust te maken van het feit dat er nog een andere manier van seks is waar vrouwen veel meer van kunnen genieten en waardoor ze vaker zin krijgen in seks.

Lieve vrouw…

Dus lieve vrouw, kan ik jou misschien meenemen op een bewustwordingsreis? Waarom geniet jij misschien niet optimaal? Ben jij goed in het gebruiken van je hoofd als seksorgaan of ben je misschien meer gericht op voelen en beleven?

Lieve man…

En lieve man, merk jij dat jouw partner er niet helemaal bij is? Duurt het lang voordat ze opgewonden raakt? Merk je aan haar dat ze niet volledig overgave kan vinden? Misschien wordt het dan tijd om hierover het gesprek aan te gaan.

 

Als jullie hier meer over willen weten, heb ik twee prachtige websites die jullie verder kunnen helpen: workshops, coaching en begeleiding voor stellen die al langere tijd geen zin in seks hebben, online trainingen om uit je hoofd te komen en elkaar beter te begrijpen.

Laten we samen de bewustwording vergroten en ontdekken hoe groot de verschillen zijn tussen mannelijke en vrouwelijke opwinding. Ik weet zeker dat er zoveel relaties gered kunnen worden als we maar meer weten over de verschillende manieren van opwinding. Dit is mijn werk en mijn passie – mensen kennis geven over de mogelijkheden die er zijn voor een bevredigend seksleven.

 

Liefs Tania

Workshops www.goedeminnaar.nl

Coaching en begeleiding vind je hier op de site

 

 

 

 

Wil jij een intens en bevredigend seksleven?

*Ik ga vertrouwelijk om met je gegevens en worden nooit verstrek aan derde. Je gegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van de maandelijkse nieuwsbrief. Je kun je ten alle tijden uitschrijven.