Review

Esther

Review Esther

Wat waren jouw uitdagingen? Waar kon je hulp bij gebruiken? (Voordat we zijn begonnen)

We zaten helemaal vast. Ik trok de kar thuis -voor mijn gevoel- alleen. Mijn man hoefde alleen nog dingen te accorderen. Waar we naartoe gingen op reis, welke kleur er op de muren kwam enzovoort. Alles bepaalde ik. Anderen zouden dat misschien heerlijk vinden, maar voor mij voelde het als een enorme verantwoordelijkheid. Als ik een verkeerde keuze maakte, zou dat effect hebben op elk gezinslid. Ik vroeg mijn man naar zijn wensen, naar zijn dromen, naar zijn doelen, in de hoop dat ik dan de allerbeste keuze voor hem ook maakte. Hij kon het mij niet vertellen. Keer op keer, draaide gesprekken uit op een teleurstelling. Ik vroeg hem de tijd te nemen en dat uit te vogelen. Hij vond twee dagen van huis genoeg, maar kwam -voor mij gevoel- met zo weinig inzichten terug. Andere mannen die wel wisten wat ze wilden, werden opeens reuze interessant. Ik had betere gesprekken met een vreemde, dan met mijn eigen man. Het ging echt helemaal de verkeerde kant op met mij, met ons. We startte bij een relatietherapeut, wat de communicatie verbeterde, maar we waren er nog niet. Er ontbrak iets, maar ik kon niet verwoorden wat.

Wat heeft je doen beslissen om met Tania te werken?

Pas toen we bij Tania terecht kwamen voor “slechts” een erotische massage, realiseerden we ons dat ook fysiek nog veel te leren, te doen en vooral te voelen was. We spraken met Tania over onze huwelijksproblemen die we achter ons wilden laten, maar niet wisten hoe nu verder, behalve dat we die verbondenheid die we vonden tijdens het masseren meer en vaker wilden ervaren.

Wat is er veranderd, waar sta je nu?

Er is veel meer rust gekomen. We maken keuzes weer gezamenlijk, gaan gelijk op in het maken van plannen. We maken nu meer tijd voor elkaar. We hebben niet meer alleen “snelle sex”, er is veel meer tijd voor een goed/lang voorspel. Ik weet nu wat ik lekker vind, ik kan er veel makkelijker over praten met mijn man. Ik weet dat ik “mijn lijstjes” moet loslaten voor het slapen gaan, want dat is van invloed. Vroeger was TV kijken een van de manieren om even rust in mijn lijf te kweken. Nu kan ik dat zelf al meer en laat mij ook helpen door aanrakingen van mijn man.

Hoe heb je het traject ervaren?

Intensief. Elke week voorafgaand aan het bellen met Tania, kritisch kijken naar mijn eigen aandeel in ons liefdes leven. Had ik mijn huiswerk gedaan? Wat deed ik goed? Wat kon beter? Wat lukte niet? Wat ging er goed? Maar het is zo goed dat dit stok achter de deur er is geweest. Anders ligt het tempo om dingen te verbeteren te laag en was een scheiding dichterbij gekomen. Het was heel goed om van Tania te leren dat sommige dingen normaal zijn en ik mij geen zorgen over moet maken. Dat ik zelf een aandeel heb in de angsten die ik ervaar. Ik kan ze echt stoppen. Tania heeft mij er meerdere malen aan herinnerd dat ik ook goed voor mijzelf moet zorgen., want daar word ik een leukere versie van mijzelf van Het klinkt misschien raar, maar eigenlijk voelt ze als een “treintajectbeheerder” van een enorme sporenstelsel bijvoorbeeld zoals bij Utrecht CS. Zij zet de wissels voor je om of niet, waardoor je uiteindelijk op een hogere snelheid op “jouw spoor” komt, zonder zorgen in een bepaalde flow.

Zou je het anderen aanbevelen?

Zeker! Heb ik al gedaan. Goeie Sex is misschien toch wel een eerste levensbehoefte We hebben zoveel geleerd, dat gun je heel veel stellen. Ik deel denk ik toch Tania de gedachten, dat er heel veel scheidingen kunnen worden voorkomen, als ze allemaal eerst bij haar hadden aangeklopt

Lukt het niet zelf jullie seksleven te verbeteren?

Laat mij jullie dan coachen. Ik kan als geen ander de vinger op de zere plek leggen.

Wil jij een intens en bevredigend seksleven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe podcasts, tips en trainingen.

*Ik ga vertrouwelijk om met je gegevens en worden nooit verstrek aan derde. Je gegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van de maandelijkse nieuwsbrief. Je kun je ten alle tijden uitschrijven.

error: Content is protected !!