Laag libido

Help, mijn partner heeft een laag libido!

Een laag libido, de één vindt dat niet zo erg, de ander vraagt zich af wat er scheelt. Een laag libido voor vrouw of man kan als problematisch worden ervaren. Vaak is er bij stellen sprake van een ongelijk libido: de één heeft meer zin dan de ander. Daardoor kan laag libido voor een man of vrouw spanning in de relatie opleveren. De één heeft nog volop zin, de ander niet. Veel vrouwen met een laag libido vragen zich af “Waarom heb ik hier last van?”. Vroeger hadden zij volop zin, waarom nu dan niet meer? Veel stellen waarbij een laag libido als man of als vrouw een rol speelt, komen bij mij voor coaching. Gelukkig kan ik jullie, net zoals hen, helpen hun zin in seks terug te vinden.

Wat is libido eigenlijk?

Libido komt uit het Latijn en betekent vrij vertaald ‘begeerte’. Een hoog libido wijst op een grote behoefte aan seks. Als je een hoog libido hebt, heb je behoefte aan veel seks, en bij een laag libido vanzelfsprekend minder. Wat hoog of laag is, verschilt per persoon. Een hoog libido hebben of geen libido is ook niet verkeerd of raar. Het libido is doorgaans tijdens de puberteit het hoogst. Men zegt ook wel: de hormonen gieren door het lijf. De hormonen die maken dat je zin hebt in seks zijn dan volop aanwezig in het lichaam. Als je verliefd bent, geldt hetzelfde. Je raakt dan veel sneller opgewonden dan normaal. Als de verliefdheid wegebt, zakt je libido mee. Daardoor hebben stellen die langer bij elkaar zijn vaak minder vaak seks dan in het begin. Dat is heel normaal.

Laag libido vrouw

Omdat vrouwen te maken hebben met een menstruatiecyclus die wordt geregeld door allerlei hormonen, fluctueert de zin in seks bij een vrouw meestal gedurende de maand. Per vrouw verschilt dat enorm. Soms kan een laag libido bij een vrouw verschillende oorzaken hebben, zoals stress. Vrouwen zitten bovendien vaak in het hoofd en hebben allerlei verwachtingen over seks. Veel vrouwen denken bijvoorbeeld dat zin in seks zomaar ontstaat, maar niets is minder waard. Die verwachting legt druk op hen, waardoor opgewonden raken nog lastiger is. Als dat speelt, is het zaak anders te leren denken en meer te ontspannen.
Ook de manier waarop jullie seks hebben, kan een belangrijke rol spelen. Mannen raken op andere manieren opgewonden dan vrouwen. Vrouwen hebben behoefte aan emotionele verbinding tijdens de seks en moeten goed kunnen voelen voor ze echt opgewonden raken. De meeste vrouwen denken te veel na voor, tijdens en na de seks. Dat staat de vrouwelijke opwinding enorm in de weg. Mannen denken vaker dan vrouwen aan seks en zien allerlei opwindende taferelen voor zich, nog voor ze hun vrouw aanraken. Daardoor kunnen ook zij niet in verbinding komen met hun partner.

Laag libido man

Mannen hebben meestal een gelijkmatiger libido. Toch kunnen externe factoren ook voor een man een laag libido creëren. Stress, drukte, somberheid of relatieproblemen kunnen de zin in seks verlagen of helemaal wegnemen. Ook het gevoel hebben het niet goed te doen kan voor minder zin in seks zorgen. Als je als man vaak afgewezen bent door je vrouw kun je daar erg onzeker van worden. Zoiets kan ook bij de man zorgen voor een lager libido. Vrouwen zijn dus niet de enige die last kunnen hebben van een laag libido, een man kan net zo goed geen of minder zin hebben in seks. Een laag libido bij een man vraagt om een oplossing. Misschien is het tijd het wat rustiger aan te doen of is het nodig meer aandacht te geven aan jullie relatie. Als vrouw of als man een laag libido hebben is niet prettig, als je eigenlijk gewoon wél graag zin in seks wilt hebben.

Oplossing laag libido

Wat is nu de oplossing voor een laag libido bij vrouw of man? Als jullie het idee hebben dat het gebrek aan zin niet te maken heeft met stress, drukte of zorgen, kan er iets anders aan de hand zijn. Lukt het niet zelf jullie seksleven te verbeteren? Laat mij jullie dan coachen. Ik kan als geen ander de vinger op de zere plek leggen. Bovendien heb ik met mijn RISL-methode al ruim honderd stellen geholpen weer te gaan genieten van hun seksleven. Ik kijk samen met jullie naar de manier waarop jullie seks hebben, maar bespreek ook jullie relatie, de mate van intimiteit en de rest van jullie leven met jullie. Door naar het complete plaatje te kijken komen we er snel achter wat er speelt, en kan ik jullie passende oplossingen aanbieden. Bijvoorbeeld op het gebied van mindful vrijen.

Ben je benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen? Schrijf je dan nu in voor één van mijn cursussen of neem contact met mij op voor meer informatie.

Podcast

Tania Mulder | TEDx Amstelveen 2020

Het geheim van ultieme seks; Als je denkt, kan je niet voelen!

Wil jij een intens en bevredigend seksleven?

*Ik ga vertrouwelijk om met je gegevens en worden nooit verstrek aan derde. Je gegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van de maandelijkse nieuwsbrief. Je kun je ten alle tijden uitschrijven.