Laag libido

bij vrouwen

Oorzaak laag libido bij de vrouw

Veel stellen die ik in mijn praktijk ontvang brengen het ter sprake: zij heeft geen zin meer. En het is niet alsof ze dat leuk vindt, nee, zij wil ook graag weer vrijen met haar man. Maar de zin is als sneeuw voor de zon verdwenen. Terwijl ze in het begin juist graag met hem vree. Daar kunnen allerlei oorzaken aan ten grondslag liggen. Soms is er sprake van zorgen en stress. Dan is het normaal dat seks wat naar de achtergrond verdwijnt. Of er is een dip in de relatie. Dan is het tijd meer aandacht aan elkaar te schenken. Dat is echter zelden het enige probleem. Niet veel mensen weten het, maar de manier waarop je met elkaar vrijt heeft grote invloed op de zin, vooral voor vrouwen.
Laag libido bij een vrouw. Speelt er meer?

Als ik doorvraag kom ik vaak al snel bij het probleem uit. Dat is bij elk stel natuurlijk verschillend, maar vaak heeft het te maken met een gebrek aan contact. Tegenwoordig zitten we ontzettend veel en vaak in het hoofd. We zijn alleen maar aan het denken. Denken aan werk, aan de kinderen, aan wat er allemaal nog móet. Vrouwen hebben daar vaak last van. Mannen ook, maar die denken meestal nog wel aan seks. Er komen regelmatig fantasieën voorbij in het hoofd van de man. Moeten vrouwen dan ook meer met seks bezig zijn in hun hoofd? Nee, zeker niet! Ik ben ervan overtuigd dat we uit ons hoofd moeten en veel meer in contact moeten komen met ons lichaam. Alleen zo kunnen we de verbinding leggen met elkaar. En dat is essentieel om een gelukkig liefdesleven en seksleven te kunnen ontplooien. Ligt het dan aan haar lage libido? Nee! Het ligt aan de manier van vrijen. Gelukkig kun je daar verandering in brengen, waardoor de zin écht terug kan komen!
De oplossing

Het zal je dus niet verbazen dat ik stellen help meer in hun lichaam te komen, en zich weer te verbinden met elkaar. Daarvoor zet ik bijvoorbeeld mindfulness in. Mannen én vrouwen moeten weer leren voelen en opnieuw afstemmen op elkaar. Alleen in echte verbinding ga je weer lekker vrijen. En dat betekent niet dat je alleen maar zachte seks hebt. Ook in verbinding kun je elkaar bijna letterlijk ‘opvreten’. Ik heb ruim honderd stellen begeleid via een coachingstraject. Geen enkel stel is hetzelfde, maar niet in verbinding zijn met elkaar komt telkens weer naar voren. Vermoed jij dat dit ook bij jullie speelt? Of weet je niet wat er speelt, maar wil je daar wel achter komen? Neem dan contact met mij op. Ik onderzoek graag samen met jou en je partner hoe jullie weer als vanouds kunnen vrijen. Iedereen verdient een intens gelukkig liefdesleven. Jij toch ook?

Lukt het niet zelf jullie seksleven te verbeteren?

Laat mij jullie dan coachen. Ik kan als geen ander de vinger op de zere plek leggen.

Podcast

Tania Mulder | TEDx Amstelveen 2020

Het geheim van ultieme seks; Als je denkt, kan je niet voelen!

Wil jij een intens en bevredigend seksleven?

*Ik ga vertrouwelijk om met je gegevens en worden nooit verstrek aan derde. Je gegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van de maandelijkse nieuwsbrief. Je kun je ten alle tijden uitschrijven.