fbpx

Twee weken geen seks meer en dan?

Buiten is het -4 graden en er ligt sneeuw op het tuinpad. Je hebt net je bergschoenen uitgetrokken en je donsjas aan de kapstok gehangen. Jammer dat je handschoenen te  dun zijn voor dit weer. Zo heb je toch nog ijskoude vingers gekregen tijdens je wandeling door het bos. Om ze op te warmen leg je ze even tussen je benen. Iets waar je als kind al mee begonnen bent. Handen opwarmen aan andere lichaamsdelen. Dat werkt tenslotte het beste. Huid op huid. Lichaam op lichaam. Langzaam komt er weer gevoel in je vingers.

Hoe kan je weer van jezelf genieten?

Dan denk je terug aan zijn belofte van twee dagen geleden. “Ik zal er de volgende keer lang overdoen. En je op alle fijne plekjes aanraken.” Maar wat vind je eigenlijk fijne plekken om aangeraakt te worden? Zou je hem dat kunnen vertellen? Daar wil je best graag in sturen. Alleen raak je jezelf al nauwelijks aan. Nu met het opwarmen van je handen – iets heel functioneels – realiseer je je dat je dat verder nooit doet. Het strelen van je eigen lichaam is je vreemd. Laat staan daar van genieten. Daar blokkeer je meestal op. En als hij het probeert dan verstijf je. Het voelt direct als een inleiding naar seks. En dan zegt je lichaam elke keer weer;” Nee ik wil geen seks!” Dus gestreeld worden geeft je een negatieve associatie. En daarom doe je dat zelf ook nooit meer. Toch zegt een klein benepen stemmetje ; “Daar wil ik vanaf. Dat voelt niet fijn zo.” Maar hoe pak je dat aan? Hoe ga je jezelf aanraken weer fijn vinden? Hoe ga je weer van en met jezelf genieten?

Tania’s advies :

Begin bij jezelf als je echt lekkere seks wilt hebben.

Als hij die avond begint over zin in vrijen leg je het aan hem voor. Je vertelt hem dat het lastig voor je is om jezelf aan te raken. En dat als hij daar mee begint je onmiddellijk blokkeert. Je lichaam roept direct nee! En dat je daar mee zit. Zo wijs jij hem namelijk af, terwijl je dat niet wil. Het hoge woord is er uit. Dat was moeilijk, maar je hebt het gedaan.

Hij laat daarna duidelijk merken dit lastig te vinden. Hij zegt; ” Maar lieverd ik wil ook niet altijd seks. Dat zit dan in jouw hoofd dat idee.”

Je moet dat even tot je laten doordringen. “Ik wil niet altijd seks”. Zo heb je dat nog nooit ervaren. Je hele lijf zegt altijd; “Pas op daar komt hij weer. Nu moet je het lekker vinden”. Maar dat hoeft dus helemaal niet.

Je praat verder met hem over het aanraken. En dan komt hij met een goed idee. “Lieverd als we nu eens afspreken dat we een pauze inlassen van twee weken en dan geen seks hebben?. Dan kan jij in die tijd eens jezelf gaan ontdekken. Neem bewust pauzes en tijd voor een momentje privé. Aai over welke plek dan ook op je lichaam en denk niet aan seks. Vertel jezelf intens en gefocust dat je het lekker vindt.

Dan gaan we over twee weken eens kijken wat dat met je heeft gedaan. Wat je dan voelt als je weer door mij wordt aangeraakt.

Spinnend als een poes lig je daarna op de bank. Je gedachten gaan uit naar jullie afspraak. Ja twee weken geen seks en rust voor je lichaam. Daar zeg je geen nee tegen. En dan maar eens ontdekken wat je voelt bij het aanraken van je lijf. Jouw vrouwenlijf.