Oorzaken seksuele blokkade vrouw

Seksuele blokkade opheffen: van obstakel naar liefdevolle intimiteit
 

Geen zin in seks hebben. Liever niet aangeraakt worden door je partner. En áls jullie dan vrijen, je niet helemaal kunnen overgeven. Herken je dit als vrouw? Dan is de kans groot dat je een seksuele blokkade hebt. Maar weet dat je hierin niet alleen bent én dat er een weg is om deze blokkade op te heffen. Stap voor stap, met liefde voor jezelf en je partner.

Je bent niet de enige die hiermee worstelt
 

‘Er is iets mis met mij’. Of: ‘Ik moet mijn seksualiteit fixen’. Als ik deze uitspraken in mijn praktijk hoor van vrouwen zoals jij, raakt het me elke keer weer. Ik zie je worsteling, je onzekerheid en je zoektocht naar antwoorden. Waarom heb je geen zin in seks? Waarom voelt het niet oké als je partner – van wie je zielsveel houdt – je aanraakt? Waarom kun je er niet gewoon van genieten, zoals het lijkt dat iedereen dat doet?

Laat ik je dit als eerste zeggen: je bent niet alleen. Zoveel vrouwen hebben hiermee te maken. En er is niks mis met jou of je seksualiteit. Wat er speelt is een seksuele blokkade, een onbewust obstakel dat intimiteit in de weg zit. Maar het goede nieuws is: hier kun je iets aan doen.

Hoe ontstaat zo’n seksuele blokkade?
 

Een seksuele blokkade ontstaat vaak onbewust, als gevolg van bepaalde ervaringen of overtuigingen rondom seks en intimiteit. Misschien heb je ooit iets naars meegemaakt op seksueel vlak. Of heb je uit je gezin van herkomst bepaalde ideeën over seks meegekregen die nu niet helpend zijn. Wat de oorzaak ook is, je overlevingsmechanisme is getriggerd. Daardoor schiet je tijdens intieme momenten in je hoofd en kun je niet ontspannen voelen en genieten.

Begrijp me niet verkeerd: dat overlevingsmechanisme is op zich niet slecht. Het heeft je waarschijnlijk op bepaalde momenten in je leven veiligheid en houvast gegeven. Maar nu merk je dat het je belemmert om je echt over te geven aan je partner en jullie liefde. En dát is het moment om er iets mee te gaan doen.

Zo ga je een seksuele blokkade te lijf
 

Hoe doorbreek je zo’n seksuele blokkade? Door met mildheid en compassie voor jezelf te onderzoeken waar die blokkerende overtuiging vandaan komt. Door kleine, liefdevolle stapjes te zetten en je partner daarin mee te nemen. Is dat een makkelijk proces? Nee, niet altijd. Maar geloof me als ik zeg dat het je zoveel moois gaat brengen.

 

Door je seksuele blokkade aan te pakken, maak je ruimte om te helen. Om belemmerende overtuigingen los te laten en in te ruilen voor liefdevolle gedachten. Zodat je de liefde, warmte en intimiteit van je partner ten diepste kunt ontvangen en ervan kunt genieten. Vanuit verbinding met jezelf én met hem. Dát is wat ik je gun. Omdat je het waard bent om voluit lief te hebben en liefde te ontvangen.

Hulp nodig? Volg mijn online training
 

Voel je dat je wel wat hulp kunt gebruiken bij het opheffen van je seksuele blokkade? Speciaal voor vrouwen zoals jij heb ik een online training ontwikkeld. Hierin leer je onder meer hoe je uit je hoofd komt en meer kunt voelen en ervaren. Deze training wordt ook warm aanbevolen door professionals zoals seksuologen, gynaecologen en relatietherapeuten. Dus aarzel niet en gun jezelf dit cadeau. Ik kijk ernaar uit je daar te ontmoeten!

 

Wil jij een intens en bevredigend seksleven?

*Ik ga vertrouwelijk om met je gegevens en worden nooit verstrek aan derde. Je gegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van de maandelijkse nieuwsbrief. Je kun je ten alle tijden uitschrijven.