fbpx

Laag libido vrouw

Waarom hebben vrouwen vaker een laag libido en wat kun je hier aan doen?

Laag libido vrouwen

Eén van de meest gehoorde klachten op het gebied van seks is een laag libido, zowel voor de vrouw als de man. Een laag libido komt echter vaker voor bij vrouwen en kan verschillende oorzaken hebben. Een laag libido bij een vrouw leidt vaak tot minder zin in seks en daadwerkelijk minder seks bij een koppel. Heeft zij geen zin meer in seks? Lees hieronder meer over het libido bij een vrouw, laag libido vrouw oorzaken en laag libido vrouw oplossing. Natuurlijk kan een hoog libido bij een vrouw ook voorkomen, en een laag libido bij een man ook. Ieder mens is verschillend.

Libido vrouw: de rol van hormonen

Hoe komt het dat zij geen zin meer heeft? Een laag libido bij een vrouw kan komen door een tekort of overschot aan hormonen. De menstruatiecyclus speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol. Gedurende de maand kan zij meer of minder zin in seks hebben. Een laag libido is dan tijdelijk en gaat met een paar dagen weer over. Een hoog libido kan ook voorkomen, bijvoorbeeld in haar vruchtbare periode. Het gebruik van hormonale anticonceptie kan zeker meespelen bij geen zin in sex hebben. Stresshormonen zoals cortisol zorgen ook voor een lager libido bij de vrouw. Omdat vrouwen vaker anticonceptie gebruiken met hormonen komt geen zin in sex door de pil of een spiraal vaak voor.

Laag libido vrouw oorzaken

Een laag libido bij een vrouw kan ook veroorzaakt worden door andere dingen dan hormonen. Misschien heeft ze geen zin in seks door vermoeidheid, is ze pas bevallen of ervaart ze veel stress. Minder zin in seks kan dus door verschillende dingen veroorzaakt worden. Het is zaak erachter te komen wat er speelt, als je een laag libido bij een vrouw wilt oplossen.
Hoe krijgt een vrouw meer zin?

Als je vrouw geen zin meer heeft in seks wil je daar als man natuurlijk graag iets aan doen. De kans is groot dat zij het zelf ook vervelend vindt dat ze geen zin in seks heeft. Geen zin in seks hebben trekt een behoorlijke wissel op je relatie. Zij kan er lang niet altijd iets aan doen. Je moet er samen mee aan de slag. Soms hebben stellen geen behoefte meer aan intimiteit. Dat kan duiden op relatieproblemen. Dan is het zeker zaak hier iets mee te doen, door bijvoorbeeld in gesprek te gaan met een therapeut.

Laag libido vrouw oplossing

Verras haar eens met een etentje, cadeautje of uitje. Aandacht is belangrijk voor een goede relatie én een goed seksleven. Hoe krijgt een vrouw meer zin? Door naar haar te luisteren en je best voor haar te doen. Heeft zij het idee dat het aan haar hormonen ligt? Dan kan ze samen met de huisarts bespreken of een ander anticonceptiemiddel beter bij haar past. Geen zin in seks of een laag libido is zeker niet iets wat je hoeft te accepteren, vooral niet als je jong bent en je relatie verder gewoon goed is.