Geen zin

in sex!

Geen zin in seks

Er zullen weinig stellen zijn die er nooit mee te maken krijgen in hun relatie: geen zin in seks. Weinig of helemaal geen zin in seks kan een aantal uiteenlopende oorzaken hebben. Wat de oorzaak ook is, verreweg de meeste stellen vinden het heel vervelend als hun seksleven op een laag pitje staat of als er geen libido meer is. Seks is voor bijna iedereen een voorwaarde voor een fijn liefdesleven. Is een laag libido of geen zin in sex ook een probleem in jouw relatie? Met de juiste hulp en maatregelen kan de zin in seks gewoon weer terugkeren en is geen libido of weinig libido een probleem dat goed op te lossen is.

Geen zin in sex: waarom?

Waardoor heb je eigenlijk zin in seks? In het begin van je relatie was dat waarschijnlijk helemaal geen vraag voor je. Je nieuwe liefde was spannend en je werd al opgewonden als je aan hem of haar dacht. Na de eerste verliefdheidsperiode werd dat minder. Misschien maar goed ook, want zo kwam er weer ruimte voor andere dingen. Bovendien verdiept een relatie na die eerste periode, waarin seks de boventoon voert. Er komt ruimte voor nog meer goede gesprekken en een diepere emotionele verbinding.

Bij zin in seks of geen zin in sex kunnen hormonen een rol spelen, maar ook stress kan een factor zijn. Wat echter vaak de grootste invloed heeft, is de manier waarop je seks met elkaar hebt. Mannen zijn eerder geneigd op orgasme gerichte seks te willen, terwijl vrouwen meer behoefte hebben aan verbinding en passie. Vrouwen én mannen zitten bovendien vaak te veel in hun hoofd. Vrouwen zijn bezig met zorgen en verwachtingen, mannen denken aan opwindende fantasieën. Een lager libido bij man en vrouw, waardoor een stel geen sex meer heeft, kan dus meerdere oorzaken hebben.

Laag libido oorzaken

Als je merkt dat jij zelf of je partner een laag libido of geen libido meer heeft kunnen er een aantal dingen spelen. Misschien zitten jullie in een stressvolle periode. Dan verschuift seks vanzelfsprekend wat meer naar de achtergrond. Na verloop van tijd komt jullie zin in seks dan weer terug. Soms duurt het langer voor geen zin in sex over gaat. Dan kan er meer aan de hand zijn. Ben jij of is zij wel gelukkig met haar leven en in jullie relatie? En kunnen jullie echt voelen tijdens de seks, of zitten jullie in je hoofd? Veel stellen denken te veel na tijdens de seks. Hij denkt aan fantasieën, zij zit met haar hoofd bij haar dagelijkse zorgen of onzekerheden en wordt maar moeilijk opgewonden. Als je dat keer op keer tegenkomt, kan de zin in seks snel verdwijnen.

Geen zin meer in seks: wat kun je doen?

Voor sommige stellen is het geen probleem dat zij minder zin in seks hebben. Als het bij jou en je partner hoort om minder of geen seks te hebben, is dat prima. Vaak is een laag libido echter helemaal niet wenselijk. Wat kun je dan doen?

De manier waarop je met elkaar vrijt heeft dus grote invloed op de zin in seks. Veel stellen zijn niet in contact met het moment en met elkaar, waardoor de zin gaandeweg afneemt. Merk je dat dat bij jullie ook speelt, of kom je er niet uit en heb je het gevoel dat er meer aan de hand is? Maak dan gebruik van mijn expertise. Met mijn zelfontwikkelde RISL-methode heb ik al ruim honderd stellen geholpen hun zin in seks terug te vinden. Ik kijk samen met jullie naar jullie relatie, naar intimiteit, seksualiteit en jullie leven als geheel. Het resultaat? Weer met elkaar vrijen in verbinding, intenser en speelser dan ooit. Je voelt elkaar weer echt aan, zowel in bed als daarbuiten. Je bent weer verliefd!

Wil jij dat ook? Groot gelijk! Gun jezelf ook een fijn en lekker liefdesleven! Schrijf je nu in voor mijn cursus of neem contact met mij op voor meer informatie.

 

Bekijk mijn aanpak

en vraag een vrijblijvende intake aan.

Podcast

Tania Mulder | TEDx Amstelveen 2020

Het geheim van ultieme seks; Als je denkt, kan je niet voelen!

Wil jij een intens en bevredigend seksleven?

*Ik ga vertrouwelijk om met je gegevens en worden nooit verstrek aan derde. Je gegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van de maandelijkse nieuwsbrief. Je kun je ten alle tijden uitschrijven.