Een relatie zonder seks

Geen seks meer. Geen zin meer.

Zij heeft geen zin, dus we vrijen niet meer met elkaar. Die dingen hoor ik ontzettend vaak als sekscoach. Zo jammer, want een fijn seksleven is een heerlijke uitlaatklep en zorgt voor plezier en intimiteit in je relatie. Als ik hoor over een relatie waarin seks voor lange tijd niet meer voorkomt, gaan er bij mij zeker een paar alarmbellen af. Natuurlijk komt er in elke relatie weleens een periode voor met minder of geen seks. Dat is heel normaal, bijvoorbeeld net na een bevalling of tijdens een stressvolle periode. Als jullie al maanden of zelfs jaren geen seks meer hebben, is er vaak meer aan de hand. Waarschijnlijk vinden jij en je partner dat ook helemaal geen wenselijke situatie, maar weten jullie niet wat de oplossing is voor een laag libido.

Het gebeurt zonder dat je het doorhebt

Veel stellen komen geleidelijk in een relatie zonder seks terecht. Bijna altijd is er vanaf het begin wel seks geweest, heel goede seks misschien. Gaandeweg kwamen er meer verantwoordelijkheden. Er kwamen kinderen, er was stress en de aandacht voor de relatie verslapte. Zo kan een aantal weken geen seks langzaam veranderen in maanden. Sommige stellen hebben al jaren geen seks meer gehad en weten niet hoe zij het tij moeten keren. Misschien accepteren zij zelfs dat ze een laag libido hebben, of dat geen zin in seks normaal is. Zonde! Gelukkig komt een aantal van hen uiteindelijk bij mij uit, en kan ik ze helpen seks weer onderdeel te maken van hun relatie. Een laag libido en geen zin in seks zijn dan verleden tijd.
Wat kun je doen?

Je wilt verandering, je partner ook. Je bent dat lage libido en weinig zin in seks zat. Waar begin je dan? Dat is natuurlijk afhankelijk van de oorzaak van het probleem. De meeste stellen die ik coach zijn onvoldoende in contact met elkaar. De verbinding is er niet. Ik help hen weer in verbinding te komen met elkaar, onder andere door mindfulness toe te passen. Daarnaast ga ik met ze in gesprek, met behulp van mijn eigen ontwikkelde RISL-methode. Het seksleven komt daarbij uiteraard aan bod, maar ook de relatie los van seks, intimiteit en life coaching bespreek ik. Daardoor komt vaak verrassend snel de oorzaak van het gebrek aan seks en intimiteit aan het licht.

Thuis kun je alvast een stuk zelf oppakken. Probeer voor, tijdens en na het vrijen meer in het moment te zijn. Voor mannen geldt dat zij zich niet te veel moeten laten leiden in fantasieën, maar zich moeten richten op het hier en nu. Maak écht contact met je partner. Voor vrouwen geldt hetzelfde. Blijf met je aandacht bij de aanrakingen van je partner. Voel wat hij doet, en wat dat met jou doet. Misschien merk je na verloop van tijd dat deze aanpak een boost aan je libido geeft.

Coaching door Tania Mulder

Lukt het niet om in het moment te blijven, blijft een laag libido een probleem of kom je andere obstakels tegen? Dan is het wellicht tijd voor coaching. Ik help jullie graag weer zin te krijgen in elkaar. Weer helemaal verliefd worden – zoals in het begin – is écht mogelijk. Neem contact met me op voor meer informatie. Ik help jullie graag op weg naar een intens gelukkig liefdesleven!

Hoe je weer zin in seks krijgt?

Ik kan je helpen

Wil jij een intens en bevredigend seksleven?

*Ik ga vertrouwelijk om met je gegevens en worden nooit verstrek aan derde. Je gegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van de maandelijkse nieuwsbrief. Je kun je ten alle tijden uitschrijven.