fbpx

Zo krijg je meer zelfvertrouwen tijdens het vrijen

Je gedachten gaan terug naar die vakantie in 2019. Daar was jullie seks nog goed. Sterker nog, het was fantastisch toen. Een mooi hotel met een prachtig zwembad op Aruba gaf jullie de nodige rust. En na een frisse duik, een cocktail op het terras ernaast zochten jullie elke dag het grote, romantische bed op. Om te vrijen. En lief te hebben. Ja toen was jullie seks nog hemels.

Elke erotische fantasie is geblokkeerd.

Het ging zo vanzelf leek het wel. Samen in bed en erna. Het klopte helemaal. Althans dat dacht je. Maar nu tijdens al deze saaie, sombere dagen in februari en met het vele thuisblijven is alles ineens anders. Je bent een paar kilo aangekomen. En daarmee ook minder aantrekkelijk, vind je. De gedachte daarbij is dat hij dat ook wel zal vinden. En dus neem je in je hoofd al afstand van het hebben van seks. Je kunt je er niets meer bij voorstellen. Je blokkeert elke gedachte aan intimiteit en genot met zijn tweetjes. Elk gevoel over opgewonden worden is verdwenen.

Praten over seks vind je zo ordinair.

Je weet dat je het hem eigenlijk moet vertellen. Dat je niet lekker in je vel zit. En dat je last hebt van die stem die steeds tegen je zegt: “Je bent echt niet knap en aantrekkelijk meer”, maar je durft het niet. Hij heeft er wel zin in. En geeft dat een paar keer per week aan. Maar jij blokkeert. En je loopt weg. En je wil het er niet over hebben. Maar het knaagt. Je vraagt je nu echt af; “wat kan ik hieraan doen?”

Tania’s advies :

Kijk eens in de spiegel en prijs jezelf!

Het is maandag. Je stapt uit de douche en neemt een stevig besluit. Je pakt je mooiste jurk en trekt hem aan. Dan voor de spiegel staand zeg je: “Je bent nog steeds een hele mooie, aantrekkelijke vrouw”. De eerste keer twijfel je aan deze uitspraak. Maar je herhaalt hem rustig voor je uit pratend vijf keer. Je aandacht gaat uit naar die delen van je lichaam die je mooi vindt. Je neemt de tijd om te voelen wat dit met je doet. Dan kijk je naar de rest. Het negatieve stemmetje in je hoofd verdwijnt ineens. Je begint iets te voelen in je buik. Een vlinder kietelt. Het voelt een tikje anders. Lekkerder! Dat gevoel hou je graag nog even vast. Daarom neem je je voor om ook tijdens het thuiswerken aan een beeldscherm je mooier aan te kleden. Weg met die oude joggingbroek. Leve de sexy jurken!

Daarna loop je naar hem toe en fluister je in zijn oor dat je graag wil vertellen wat je dwars zit. En je hebt – bij jullie eerste afgesproken koffiepauze – een zacht en intiem moment. Hij streelt over je billen en zegt : ” ze zijn mooi, zoals ze zijn. Jij bent mooi zoals je bent. En je wil niet weten hoe graag ik je verwen. Met liefde en warmte. Mijn prachtige meid. Ik zal er de volgende keer lang overdoen. En je op alle fijne plekjes aanraken. En ik beloof je om vaker een complimentje uit te delen. Ook in deze saaie lockdown-dagen.”
Die belofte vergeet je niet. Daar heb je wel zin in. Daarna blijft die vlinder in je buik nog even rondvliegen. En dat kleine nare stemmetje over je uiterlijk en je extra kilo’s stuur je voorlopig het bos in. Er is nu plaats voor mooie, intieme gedachten. Je begint je te verheugen op zijn nieuwe aanpak en wordt al opgewonden bij de gedachte aan jullie eerstvolgende vrijpartij.

 

Lukt het niet zelf jullie seksleven te verbeteren? Laat mij jullie dan coachen. Ik kan als geen ander de vinger op de zere plek leggen.