fbpx

Wat is intimiteit?

Als je je relatie wilt verbeteren, zowel in bed als daarbuiten, speelt intimiteit een grote rol. Voor je daarmee aan de slag kunt wil je natuurlijk eerst weten wat intimiteit inhoudt. Ik geef altijd aandacht aan intimiteit in een relatie aan de hand van mijn RISL-methode. Het zal je dus niet verbazen dat ik daar waarde aan hecht. Ik leg je graag uit wat intimiteit is, waarom het belangrijk is in liefdesrelaties en hoe je meer intimiteit kunt ervaren in je relatie.

Het belang van intimiteit

Met intimiteit bedoelen we niet alleen ‘intiem zijn met elkaar’, maar ook andere uitingen van genegenheid en het ervaren van verbondenheid. Zo kan een groot gedeeld gevoel voor humor voor een grote intimiteit zorgen in een relatie. Een goed, diepgaand gesprek ook, net als elkaar plagen en flirten. Alles waar emotionele verbinding bij komt kijken kun je rekenen tot intimiteit. Dat gaat dus veel verder dan het fysieke stuk. Dat wil echter niet zeggen dat fysieke intimiteit en seksualiteit daar los van staan, of dat alleen een goed gesprek voldoende is voor het ervaren van intimiteit in je relatie. Integendeel. Voor veel mannen is seks zeker een uiting van intimiteit naar hun vrouw. Omgekeerd ook, hoewel vrouwen vaker waarde hechten aan andere vormen van intimiteit. Het is de kunst te leren welke vormen van intimiteit jij en je partner waardevol vinden, en hoe jullie daar samen invulling aan kunnen geven.

Meer intimiteit in je relatie

Wil jij meer intimiteit ervaren in je relatie? Ga dan eerst voor jezelf na wat je precies mist. Wil je vaker knuffelen, samen leuke dingen doen of de tijd nemen om met elkaar te praten of te vrijen? Bespreek dat met je partner en maak samen tijd en ruimte om daarmee aan de slag te gaan.

Lukt het desondanks niet om meer intimiteit in je relatie te ervaren? Stuit je op blokkades bij jezelf of vinden jij en je partner het moeilijk om elkaar te begrijpen? Schakel dan hulp in. Ik begeleid jullie graag bij jullie zoektocht naar meer intimiteit. Neem contact met mij op voor meer informatie. Ik vertel jullie graag meer over mijn werkwijze en mijn unieke methode.

 

 

Lukt het niet zelf jullie seksleven te verbeteren? Laat mij jullie dan coachen. Ik kan als geen ander de vinger op de zere plek leggen.