fbpx

Jouw lage libido. Een onzinnige term.

En dan zit je in je pas opgeknapte nieuwe slaapkamer en denk je ; “Ik wou dat ik mijn lage libido ook zo een boost kon geven.” Maar wat bedoel je dan eigenlijk? Heb je zelf wel enig idee wat dat is een “laag libido?”

De theorie over een verminderd libido.

In het Latijn betekent libido “begeerte” of “geslachtsdrift”. Het oorspronkelijke Lubido is vertaald naar Libido. En vervolgens hebben de psychoanalisten Freud en Jung daar in de vorige eeuw een geheel nieuwe, westerse betekenis aan gegeven. Daarnaast hebben we in deze moderne tijd ook nog van de media meegekregen dat één van de meest belangrijke punten op onze “hoe word ik gelukkig lijst” toch wel een super actief en spetterend, spannend seksleven moet zijn. En dat wel binnen een langdurige, vaste relatie.

Maar hoe ziet de werkelijkheid er nou echt uit? Wat als jouw geslachtsdrift of begeerte eens niet elke week minimaal drie keer “aan staat”?

Dan hoef je dat echt niet als een probleem te zien. Ben je tevreden met minder seks of helemaal geen seksuele interactie meer met je partner? En geldt dat voor jullie beiden? Dan is er niets aan de hand en kan je genieten van de verbinding die er wel is. Heb je andere activiteiten met je partner die je wel opwinden of waar je gelukkig van wordt? Doen! En er happy mee zijn.

Maar wat als je wel ontevreden bent met je verminderde libido? Of je hebt er met je partner over gesproken en hij heeft aangegeven toch echt wel graag (meer) seks te willen. En soms legt je partner zich er bij neer, maar wil hij diep in zijn hart er toch eigenlijk wel verandering in zien. Als je iets herkent in één van deze drie voorbeelden lees dan nog even door!

In mijn praktijk heb ik de afgelopen jaren allerlei situaties meegemaakt en kwamen stellen mij om advies vragen. Ergens blijkt er wel degelijk behoefte aan echt intiem contact te zijn, maar is de weg ernaartoe volstrekt onbekend of zoek geraakt.

Laag libido? Nee! Niet de juiste manier van seks is de oorzaak

Vaak is er in de relatie wel seks (geweest) die vooral draaide om een snel orgasme, doelgericht, zonder echte verbinding met de partner. Ach we vinden het “best wel lekker”, hoorde ik vaak. Maar is dat wel zo? De snelle opwinding, waarbij de vrouw er vaak achteraan sukkelt en de man ook niet begrijpt en ervaart hoe hij haar kan meenemen in een liefdevolle vrijpartij, komt het meest voor.

Voor mij is dan ook de term “laag libido” een onzinnige term. Het gaat vooral om het niet weten hoe, niet snappen wat en vooral onkundig zijn in het samen beleven van echte, intense en liefdevolle seks.

 

 

Lukt het niet zelf jullie seksleven te verbeteren? Laat mij jullie dan coachen. Ik kan als geen ander de vinger op de zere plek leggen.