fbpx

Hoe belangrijk is seks in een relatie?

by apr 21, 2020blog

Veel stellen vragen mij: hoe belangrijk is seks in een relatie? Daar kan ik kort over zijn: heel belangrijk. Anders waren er niet zoveel stellen die hulp zoeken als ze steeds minder seks hebben! Als er steeds minder seks is of de zin in seks afneemt heeft dat meestal grote gevolgen voor liefdesrelaties. Stellen komen dan razendsnel in een broer-zus-relatie terecht, waardoor frustraties, teleurstelling en conflicten ontstaan. Vaak weten ze ook niet waar het aan scheelt, waarom er minder zin is in seks. Waar stellen eerst nog hun liefde voor elkaar uitten via seks, doen ze dat minder of helemaal niet meer. Daarmee verdwijnt ook een groot deel van de speelsheid en het plezier, en dat is natuurlijk doodzonde.

Tegelijkertijd is goede seks ook niet alles. Je kunt heel goede seks hebben die je fysiek totaal bevredigd achterlaat, maar emotioneel toch iets missen in je relatie. Uiteindelijk wil iedereen hetzelfde: een lieve, inspirerende en sexy partner met wie het mogelijk is heerlijke seks te hebben.

Kwaliteit of kwantiteit?

De ideale situatie op het gebied van seks is voor elk stel verschillend. Er zijn mensen die elke dag wel willen vrijen en voor sommigen is twee keer per week genoeg. Het gaat niet om hoe vaak je seks hebt, maar hóe je seks hebt. Krijgen jij en je partner in bed allebei waar je behoefte aan hebt? Weet je wat je lekker vindt, en weet je partner dat? Hebben jullie zin in seks, in elkaar? Ben je in verbinding met elkaar als je met elkaar vrijt? Als je daar volmondig ‘ja!’ op kunt antwoorden zit je waarschijnlijk wel goed, maar veel stellen kunnen dat niet. En dan komen ze bij mij.

Elkaar weer vinden

Zodra stellen bij mij een coachingstraject gaan volgen, bespreken we natuurlijk hun seksleven. Seks is een belangrijk thema, maar niet het enige. Dat laat meteen zien dat er meer nodig is dan praten over seks alleen. Ik besteed ook aandacht aan de relatie, aan intimiteit en life coaching. Zo krijg ik al snel het complete plaatje te zien, waardoor ik heel snel zie waar de schoen wringt. Door huiswerkopdrachten, goede gesprekken, mindfulness en tips laat ik stellen elkaar weer vinden. Het resultaat? Stellen zijn weer helemaal verliefd op elkaar en hebben weer zin om te vrijen, net zoals in het begin van hun relatie.

Wil jij dat ook? Schrijf je dan in voor een coachingstraject bij mij. Ik bied coaching aan voor stellen, maar ook trajecten voor mannen en vrouwen alleen. Neem contact met me op voor meer informatie. Ik help jou – samen met je partner of alleen – graag op weg, op naar een intens gelukkig liefdesleven!

Volg hier mijn online training voor mannen en/of vrouwen.

“Online cursus de sleutel tot een intens gelukkig liefdesleven”