fbpx

Geen tijd voor intimiteit?

Maak tijd voor intimiteit!

Het vrijen voelde moeizaam. Afstandelijk. Losgekoppeld van emoties en tederheid. Elke aanraking was er een teveel. Hij zette toch door, ondanks mijn lichamelijke afwijzing. Ik trok me twee keer terug, maar het viel hem niet echt op. Hij zag het echt niet. Zijn mannelijke drift wilde bevredigd worden, toch…?

Ik voelde me heel anders. Stijf en stug zelfs. Haast koel van binnen.

Het liefst zou ik hem afwijzen. “Ga weg, blijf van me af “, schreeuwde mijn lichaam. Maar ik deed het niet, want ik twijfelde. Een goede vrouw bevredigd toch haar man? En hij heeft nu eenmaal een hoog libido. Altijd al gehad. En zelfs in deze corona-tijd wil hij drie keer per week klaarkomen.

Daarna voel ik me ellendig. Alweer. En het wordt steeds erger. Die extra corona-kilo’s doen me ook geen goed. Zo aantrekkelijk ben ik niet meer. Mijn grotere borsten vindt hij juist erg lekker. “Mooi schat!” roept hij enthousiast als ik weleens mopper over weer een te kleine BH. “Koop toch een nieuwe”, fluistert hij dan in mijn oor. Maar daar heb ik echt geen zin in.

Ik wil zo graag weer liefhebben, gaat het ‘s ochtends als ik wakker word door me heen. Maar dan lief met intimiteit. Gezien en gehoord worden.  Opwinding in mijn hele lijf voelen.

Alleen heb ik geen idee hoe ik dat voor elkaar krijg. Welke oplossing heb ik daarvoor bij de hand? Want mijn relatie laat ik niet stukmaken in deze loodzware corona-maanden. Er is al zoveel weggevallen. Niet ook dat nog!

Maar wat is dan de eerste stap die ik kan zetten?

Tania’s advies

Vind het spelen terug 

Veel stellen komen in deze lock-down-periode niet meer toe aan het spelen met elkaar. Alles draait om werk, de kinderen, het huishouden. Regelmaat, structuur en gezond blijven. Dat zijn de doelen die we hebben. Niemand zegt erbij “en houd je relatie fit, gezond en levendig!”

Weinig contact met anderen, betekent ook weinig afwisseling. Geen prikkelingen meer van buiten af. Kortom : sleur – saai – maar wel veel samen.

Zo gaat de ene dag geruisloos over in de andere. De nacht zit ertussen en die ontwikkelt zich in bed net zo saai. Slaapverwekkend en altijd hetzelfde.

Doorbreek daarom eens je avond-routine.

Spreek een dag van te voren af dat je het anders gaat doen en stem daar allebei mee in.

Stop de kinderen in bed. Wacht, zoals altijd een half uurtje tot ze slapen. Maak ondertussen de boel aan kant. En zet dan geen TV aan! Maar ook geen I-pad op je schoot of je mobiel voor je neus. Kortom alle beeldschermen staan op uit!

En dan kijk je elkaar aan. “Glaasje wijn lief?”, vraag je hem en hij is verrast. Door de week drinken jullie toch nooit… Maar vanavond wel. Het mag. Even de touwtjes vieren en er helemaal voor elkaar zijn. Laat de lijstjes in je hoofd maar los. De to-do’s glijden symbolisch in de prullenbak.

Je zet wat kaarsjes neer en kiest een romantische playlist op je Spotify-account.

Heerlijk val je achterover op de bank en je neemt het initiatief. “Schat ik heb zin in je, maar wil er echt de tijd voor nemen. Ik ga zo douchen en dan zie je me weer verschijnen”. Tijdens je heerlijke waterbad streel je eens aandachtig je borsten. Je negeert dat geniepige, negatieve stemmetje dat zich met jouw lichaam wil bemoeien. En zeg nou zelf. Zo een gevulde hand voelt best goed aan. En die BH-s zijn toch al oud en versleten. Morgen bestel ik nieuwe online,  besluit je tijdens het afdrogen.

Nog een beetje klam van het vocht kruip je daarna op zijn schoot. Hij begint je heerlijk te strelen. “Goed idee lieverd”, fluistert hij nu in je oor. “Ik heb al zo lang zin om met je te genieten, maar ik weet ook niet goed hoe”.

Dan fluister jij zachtjes in zijn oor waar je favoriete streel-plekje zit. Hij weet het nog. Van de eerste maanden samen. Dat beeld komt bij hem terug. En het gevoel daarbij ook. “Zo gaan we het nu ook doen meisje van me” en hij streelt en streelt met aandacht over je lijf. Een trilling golft door je buik. Dat gevoel heb je lang niet gehad. Zalig zo. Geniet er van. En je probeert je aandacht erbij te houden. Je laat de kinderen lekker met rust en gaat niet nog even kijken. Dat gaat wel goed.

Na een half uurtje strelen, aaien, knijpen en andere speelse handelingen tilt hij je op en brengt je naar de slaapkamer. Daar is het dimlicht aan, het bed bedekt met je favoriete hoes en alle boeken liggen op het nachtkastje.

Wat er daarna gebeurd geeft je zelfvertrouwen weer een boost. Hij geniet. Jij geniet en samen nemen jullie na een warm en extatisch hoogtepunt nog een glaasje wijn. “Lieverd, dit gaan we vaker doen he…”

Kan dat wel? Welk soort intimiteit je ook neemt – emotionele, spirituele, intellectuele of seksuele –  het is een essentieel onderdeel van een romantische relatie. Seks zonder intimiteit kan je lustgevoelens bevredigen, maar leidt niet tot vervulling van je emotionele behoeften. Het is een antwoord op je libido, maar niet op de rest van je verlangen. Het spreekt voor zich dat geen – of een gebrek aan intimiteit in een relatie voor problemen zal zorgen. Zo’n situatie leidt misschien zelfs tot weinig of helemaal geen zin meer in seks. Een laag libido kan vele oorzaken hebben, maar als er een tekort aan intimiteit tussen partners is zal dat zeker een oorzaak vormen.

Wat is intimiteit? Lees meer…

Lukt het niet zelf jullie seksleven te verbeteren? Laat mij jullie dan coachen. Ik kan als geen ander de vinger op de zere plek leggen.